Facebok

26 Mayıs 2013 Pazar

HAZIRLIKLAR


Blog tanımında da söylediğim gibi, plan program yapmıyoruz pek.. Amacımız bir yerden başka bir yere varmak, yada bilmem kaç tane ülke görmek değil çünkü. Sadece yolda olmak, kaybolmak istediğimiz için, hazırlığımız bize gerekli olacak malzemeleri satınalmaktan ve biraz da spor yapmaktan ibaret oldu :)

İşlerimizden istifa ettik, haziranın ilk yada ikinci haftasından sonra Zonguldak'da kısa bir aile ziyareti ve karadeniz üzerinden Gürcistan-Rusya-Çin-Güney Kore-Japonya- tekrar Çin-Nepal-Hindistan.........şeklinde devam edecek yolculuğumuz, galiba :)
En önemli sıkıntımız insülinlerin raf ömrünün 1 ay olması.
Buzdolabında uzun süre saklanabiliyor fakat yanımızda bir ayı bile bulmadan bozulabilirler. Yani en iyi ihtimalle ayda bir yeni kutulara ihtiyacımız olacak. Evden bulunduğumuz yere kargo yaptırabiliriz belki diye düşünerek DHL ile görüştük ama can sıkıcı bir sürü prosedür olduğundan ve gümrüğe takılabileceğinden dolayı bu seçeneği iptal ettik. Tek şansımız bulunduğumuz yerlerden temin etmek. Kutu fiyatı 100$ civarında. Bu konu tamamen muamma, umarım sorun yaşamayız..




Bedensel Hazırlık:

Yaklaşık 8 aydır düzenli olarak spor yapıyoruz.
Bu turda ulaşım için mecbur kalmadıkça uçak kullanmayacağımız, sırt çantalarımız ve çadırımızla bir bütün olacağımız ve ne zaman nerede kamp yapacağımız yada hangi dağ, taş, bayır, tepeye çıkacağımız belli olmadığı için güçlü, sağlam bir vücut şart.


Lisedeyken kullandığı sırt çantası olabilir mi bu acaba !?

Fotoğrafta da görüldüğü gibi yük çok, ailemizin hamalı iş başında:) Zamanında malzeme seçimini iyi yapsaymışız böyle olmazdı, o matlar neymiş öyle ya, bildiğin strafor :)

Coşkun fitness salonlarında çalışırken ben Zumba akımına kapılıp gittim. Son 3 aydır pilatese ağırlık versem de Shaka Dans ve özellikle Evren Büyüksarıoğlu’nun bağımlılık yapan enerjisi sayesinde ilk defa bu kadar uzun süre ve düzenli olarak devam ettim. Yaani, yok efendim ben spor salonlarında sıkılıyorum, birkaç hafta sonra bırakıyorum, hem yapsam da kilo veremiyorum vs vs.. diyenlere duyurulur :)


Malzeme Seçimi:

Her ne kadar netten araştırmış olsak da, mağazaya girip çat diye alamıyorsunuz ürünleri.
Hele de 3 liralık plastik kedi kumu küreği için bile 3-4 petshop gezebilen bir kocanız varsa..
Çünkü her mağazada farklı seçenekler sunuldu ve farklı fiyatlar. 2 haftanın sonunda bize ve bütçemize en uygun olanları değerlendirip,
Karaköy'deki Atlas Kamp da karar kıldık.


Sırt Çantası: 

- Lafuma Mont Blanc 50+10  ( Tabii ki bu küçük olan benim : )

- Zajo 65+10

Sırtçantaları vardı zaten.


     
  



GPS : 

Garmin Etrex 30  henüz nasıl kullanıldığını hiç bilmiyoruz.




Bilgisayar :

Kadıköy Yazıcıoğlu pasajında Gold bilgisayarın spot ürünlerinin satıldığı mağazadan 2. el bir netbook aldık.Yoldayken çalınma ihtimali yüksek olduğundan üzüntüden ölmemek adına böyle bir tercih yaptık :) 




Asus Eee PC Seashell Series - 450 TL dediler ama yarım saatten fazla süren inceleme ve pazarlık sürecinde, satış yapan adam Caş tarafından itinayla delirtilip intihar etme kıvamına getirildikten sonra, 350 TL - 1 yıl garantili olarak aldık :)


Çadır:

Husky Bret




( Gükan Genç kullanmış, bakalım övdüğü kadar var mı )


Bu arada eski çadırımız Alba Star idi. Allah düşman başına vermesin cidden. Ucuz etin yahnisi olmadığı gibi tecrübesizlik, cahillik de başa bela işte :) Neyse canım, bir musibet bin nasihatten iyidir diye teselli ettik zamanında kendimizi :)





Uyku Tulumu:

Evolite Cocoon 300 Kaz Tüyü





Mat: 

Coleman 2 adet.

Bunlar da vardı.



Kıyafetler:

Erkek Karrimor marka şort olabilen hızlı kuruyan pantolon.

Bayan Jack Wolfskin marka Goratex su geçirmez kışlık pantolon

Husky  Kenneth yazlık capri pantolon.

Bayan Termal içlik takımı ( benim gibi yazın yorgan örten biri için şart :) )

Erkek Mont Campus Anton

Bayan Mont Campus Lorin,

İkişer çift kışlık çorap aldık.



Bunların dışında yanımıza,

2 adet bayan şort
1 adet erkek şort
Dörder tane t-shirt

almayı düşünüyoruz.


Ayakkabılar:

Erkek Bot Karrimor KSB 300

Bayan Bot Merrel Colia Mid.




Erkek Sandalet Teva Terraufi


Bayan sandalet Teva Hurrycone




Ivır Zıvır:

Victorinox Çakı

Çadır lambası

Kafa lambası ( Biri dandik diğeri Karrimor marka )

Tırnak Makası

Banyo ve el havlusu ( Bildiğimiz banyo havlusu çok yer kaplayacağı için ince bişeyler bulmaya çalışıcaz, henüz almadık )

Son olarak ilk yardım çantası ve pasaport çantası da almamız gerek.

Sonuçta malzemeler için ortalama 3.000 TL harcadık, ufak tefek eksikler dışında bişey kalmadı.



Pasaport ve Vize İşlemleri:

Bütçeden sonra en çok merak edilen şeydir sanırım ama bu konuda neredeyse hiçbir şey yapmadan çıkıyoruz yola!
Sadece pasaportları yeniledik, vizeleri de yoldayken almayı düşünüyoruz. 
Acelemiz yok nasılsa, bakalım neler gelecek başımıza :)

Düşündükçe, yapacak o kadar çok şey akla geliyor ki.. Pasaport, vize, malzemeler, aşılar, bilmediğimiz yerler, insanlar...
Gözümde büyüyordu bu işin başlangıç aşaması ama anladım ki strese girmek  boşuna. Vize istemeyen ülke çok, isteyenler için de Türkiye'den almaktansa yolda almak çok daha kolay.

Yani rahat olmak lazım, sadece bir yerlerden başlamak yeter, gerisi gelecek.

Son olarak, düşüme yap! deyip koşarak uzaklaşıyoruz :)

Emine&Coşkun












Ping your blog, website, or RSS feed for Free

9 yorum :

  1. Merhaba, yola çıktınız mı?

    Turunuzu merakla takip ediyor olacağım.

    Yolunuz açık, mutluluğunuz daim olsun!

    Ceyhun

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ceyhun
    Evet yola çıktık! Yorumun için çok teşekkurler:)

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraflar çok hoş, özellikle göller çok iyi görünüyor. Türkiye'de gezmediğim tek yer doğu karadeniz kaldığından dolayı epey imrendim. Bol şans dilerim.
    Bir de trafiğin aktığı her yerde otostop kullanın bence. Hem ayrı bir renk katacaktır(dostluklar, dipnotlar, ayrıntı bilgiler vs.), hem de muhtemelen herhangi bir toplu taşıma aracından çok daha seri seyahat edeceksiniz.
    Merakla takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadeniz muhteşem gercekten bugun diyodum karadenizden sonra heryer kuru gelecek zevk vermeyecek galiba diye bakalım görecegiz.. Otostop konusunda çok haklısın
      Teşekkürler:)

      Sil
  4. İyi yolculuklar keyifli seyahatler dilerim. Uyku tulumlarınızın aynısından ben de dün satın aldım. google da tulumu araştırmak içn aratınca blogunuza ulaştım. Sorum şu;

    Tulumlarda hiç sorun yaşadınız mı? Üşüdüğünüz sıcaklık oldu mu? Hangi sıcaklıkta üşütmeye başlıyor. -5 konfor derecesi yazdığı gibi mi, yoksa daha erkenden konfor düşmeye başlıyor mu?

    YanıtlaSil
  5. Uyku tulumları fiyat performans açısından oldukça iyi çıktılar. Ben ( Coşkun) çıplak girmeme rağmen hiç üşümedim. Ancak Emine sıfır derecede üşümeye başladı. Kaçkarlar ve Moğolistan'da uyunmayacak kadar üşümesede bu sorunu termal içlikle halletmişti. Sanırım bu durum biraz da sizin üşüme eşiğinizle alakalı.

    Size de keyifli seyahetler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba ayakkabıdan memnun kaldınızmı

    YanıtlaSil
  7. bu para nerden geliyor

    YanıtlaSil